
«خلیل جنامی» در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری اکسکو در آبادان؛ با اشاره به ممنوعیت مرخصی خودروهای آمریکایی پلاک منطقه آزاد اروند اظهار کرد: سالانه صدها دستگاه خودروی برند آمریکایی از مسیر کشورهای همسایه همچون امارات عراق ترکیه و سایر مرزهای زمینی به صورت گذر موقت و با پرداخت عوارض گمرکی وارد کشور شده و مجوز تردد قانونی دریافت می کنند.
عضو انجمن مدیریت کسب و کار ایران افزود: خودروهای مشابه با پلاک منطقه آزاد اروند همچنان از مرخصی و تردد در سرزمین اصلی محروم اند؛ ممنوعیتی که اکنون بیش از ۷ سال ادامه دارد و هیچ پاسخ شفاف مصوبه رسمی یا توجیه کارشناسی روشنی درباره آن ارائه نشده است.
وی تصریح کرد: این وضعیت به روشنی نشان دهنده تبعیض ساختاری در حوزه گمرک و تجارت خودرو است.
جنامی ادامه داد: سیاست گذار با یک تصمیم نانوشته دارندگان خودروهای آمریکایی در منطقه آزاد اروند را از حقی محروم کرده که همتایان خارجی آن ها با ورود از مرزهای کشور و در چارچوب «گذر موقت» به راحتی از آن برخوردارند.
وی با بیان اینکه چرا یک خودروی آمریکایی وارد شده به صورت رسمی قانونی و تحت نظارت گمرک جمهوری اسلامی نمی تواند مرخصی دریافت کند اما همان خودرو اگر از طریق کشور ثالث بیاید مجاز به تردد در سراسر کشور است؟ خاطر نشان کرد: این سیاست نه تنها منجر به بی اعتمادی گسترده بین مردم منطقه شده بلکه به طور مستقیم بر اعتبار اقتصادی منطقه آزاد اروند و جذابیت آن برای سرمایه گذاران نیز آسیب زده است.
عضو انجمن مدیریت کسب و کار ایران با اشاره به اینکه مناطق آزاد طبق تعریف قانونی باید دارای مزیت های اقتصادی گمرکی و مالیاتی ویژه باشند عنوان کرد: حال آن که محدودسازی بی ضابطه در تردد خودروهای خاص آن هم بدون دلایل شفاف در تضاد با فلسفه وجودی این مناطق است.
وی اضافه کرد: در این میان نکته ای که نباید از آن غافل شد آن است که خودروهای آمریکایی موجود در منطقه آزاد اروند از قبل وارد کشور شده اند و دیگر بحث خروج ارز و حمایت از شرکت های آمریکایی در میان نیست. با این حال پلیس راهور از صدور مجوز پلاک گذر موقت برای این خودروها خودداری می کند در حالی که خودروهای مشابه از مرزهای کشور و تحت عنوان گذر موقت مجوز تردد می گیرند.
جنامی از متولیان امر خواست تا به جای پاک کردن صورت مسئله به دنبال راه حل های منطقی منصفانه و مبتنی بر واقعیات موجود باشند و تاکید کرد: خودروهایی که در کشور حضور دارند و تحت مالکیت قانونی شهروندان هستند نباید به بهانه برند یا نوع پلاک از حقوق خود محروم شوند.
وی همچنین از دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد خواست تا با بازنگری فوری در این تصمیم تبعیض آمیز ضمن احیای حقوق ساکنان منطقه آزاد اروند گامی در راستای تقویت اعتماد عمومی جلب سرمایه گذاری و اصلاح سیاست های ناپایدار اقتصادی بردارد و گفت: احیای مرخصی خودروهای آمریکایی منطقه آزاد اروند یک مطالبه ساده نیست؛ بلکه گامی بزرگ در مسیر عدالت اقتصادی و تصمیم سازی شفاف است.
ضرورت بازنگری در ممنوعیت مرخصی خودروهای آمریکایی منطقه آزاد اروند / مطالبه ای بر پایه عدالت اقتصادی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ضرورت بازنگری در ممنوعیت مرخصی خودروهای آمریکایی منطقه آزاد اروند / مطالبه ای بر پایه عدالت اقتصادی" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ضرورت بازنگری در ممنوعیت مرخصی خودروهای آمریکایی منطقه آزاد اروند / مطالبه ای بر پایه عدالت اقتصادی"، کلیک کنید.