طبق اعلام بانک مرکزی عدم محاسبه مبلغ مسدود شده در حساب جاری بابت چک برگشتی و الزام صادر کننده به تامین مبلغی بیش از کسری مبلغ چک در زمان رفع سوءاثر به عنوان تخلف بانکی بوده و ضمن بازرسی حضوری جهت بررسی فرایند اجرای بخشنامه مذکور با خاطیان مطابق قوانین و مقررات مربوطه برخورد قانونی صورت می گیرد.

به گزارش اکسکو بر اساس اعلام بانک مرکزی مطابق بخشنامه شماره ۰۴.۳۱۴۷۰ مورخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ این بانک؛ «عدم محاسبه مبلغ مسدود شده در حساب جاری بابت چک برگشتی و الزام صادر کننده به تامین مبلغی بیش از کسری مبلغ چک در زمان رفع سوءاثر به استناد بند (۱) جزء (الف) ماده ۲۳ قانون بانک مرکزی مصوب ۳۰ خرداد ماه ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی به عنوان تخلف بانکی بوده و ضمن بازرسی حضوری جهت بررسی فرایند اجرای بخشنامه مذکور با خاطیان مطابق جزء (ب) ماده مذکور و دیگر قوانین و مقررات مربوطه برخورد قانونی صورت می گیرد.
متن این بخشنامه به شرح ذیل است:
«پیرو بخشنامه شماره ۲۵۸۸۱۰ /۰۳ مورخ ۲۳ دی ماه ۱۴۰۳ و حسب بررسی های صورت گرفته علی رغم ابلاغ بخشنامه شماره ۶۲۰۷۸ /۰۲ مورخ ۲۱ خرداد ماه ۱۴۰۳ مدیریت کل مقررات مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی درخصوص اصلاح رویه ناظر بر مسدودی مبالغ حساب های صادرکنندگان چک های برگشتی و پیگیری های مکرر این بانک تکالیف قانونی مقرر در مفاد بخشنامه مذکور در برخی از شعب به درستی اجرا نمی شود. به نحوی که پس از مسدودی وجه در حساب جاری صادرکننده چک بدون لحاظ مبلغ مسدودی مذکور صاحب حساب را ملزم به تامین کل مبلغ چک برگشتی می کنند که این رویه مغایر با مفاد مقررات مربوطه بوده و مشکلات عدیده ای برای اشخاص در تامین وجه چک به وجود آورده است. این در حالی است که براساس مفاد بخشنامه فوق الاشاره در صورت مسدودسازی بخشی از مبلغ چک در حساب جاری صادرکننده شخص صاحب حساب می بایست این امکان را داشته باشد تا با واریز مابه التفاوت مبلغ چک و مبلغ مسدود شده در حساب جاری خود بابت همان چک نسبت به تکمیل وجه چک اقدام کرده و بدین طریق زمینه رفع سوء اثر چک را فراهم کند.
باتوجه به اهمیت اجرای صحیح قوانین و مقررات مذکور و تاثیر مستقیم آن در جلوگیری از مشکلات حقوقی و مالی اشخاص و همچنین پیگیری موضوع توسط «کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی» موارد زیر جهت استحضار و صدور دستور مقتضی در این رابطه ارسال می شود.
موضوع عدم محاسبه مبلغ مسدود شده در حساب جاری بابت چک برگشتی و الزام صادر کننده به تامین مبلغی بیش از کسری مبلغ چک در زمان رفع سوءاثر به استناد بند (۱) جزء (الف) ماده ۲۳ قانون بانک مرکزی مصوب ۳۰ خرداد ماه ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی به عنوان تخلف بانکی بوده و ضمن بازرسی حضوری جهت بررسی فرایند اجرای بخشنامه مذکور با خاطیان مطابق جزء (ب) ماده مذکور و دیگر قوانین و مقررات مربوطه برخورد قانونی صورت می گیرد.
همچنین این امکان برای کلیه مشتریان بانک ها و موسسات اعتباری توسط بانک مرکزی فراهم گردیده است که در صورت مشاهده تخلف در این زمینه درخواست خود را در سامانه ارتباطات مردمی این بانک به آدرس CRM.CBI.IR ثبت و یا با شماره ۲۷۰۶ (مرکز تماس بانک مرکزی) تماس حاصل کنند. متعاقبا بانک مرکزی نسبت به بررسی تخلف گزارش شده در این زمینه اقدام می کند.
حسب ابلاغ بخشنامه شماره ۱۷۹۵۵ /۰۴ مورخ ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۴ به کلیه مدیران روابط عمومی بانک ها و موسسات اعتباری ضروری است دستور فرمایید اطلاعیه پیوست دراین خصوص که شامل شرح کامل کلیه مراتب فوق است جهت اطلاع رسانی به مشتریان در تمامی شعب و در معرض دید عموم قرار گیرد.
در پایان خواهشمند است دستور فرمایید ضمن بررسی موضوع اقدامات مقتضی جهت اجرای دقیق و کامل مراتب پیش گفت در آن بانک صورت پذیرفته و به قید تسریع و با لحاظ مفاد بخشنامه شماره ۱۴۹۱۵۳ /۹۶ مورخ ۱۶ /۵ /۱۳۹۶ به تمامی واحدهای ذیربط آن بانک ابلاغ و نظارت دقیق بر حسن اجرای آن به عمل آید.»
اطلاعیه بانک مرکزی خطاب به شبکه بانکی در جهت فرایند رفع سوءاثر از چک برگشتی با تامین موجودی در صورت مسدودی بخشی از مبلغ چک در همان حساب جاری:
پایان خبر اکسکو
الزام صادرکننده چک به تامین بیش از کسری مبلغ چک برگشتی تخلف است
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "الزام صادرکننده چک به تامین بیش از کسری مبلغ چک برگشتی تخلف است" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "الزام صادرکننده چک به تامین بیش از کسری مبلغ چک برگشتی تخلف است"، کلیک کنید.