فونداسیون دکل مهاری

فونداسیون دکل مهاری

با توجه به طول زیادی که دکل‌ های مهاری دارند احتمال واژگونی آن‌ها وجود دارد. یکی از بخش ‌های مهم این سازه‌ها فونداسیون دکل مهاری است. این قسمت به عنوان پایه اصلی دکل برای تحمل بار‌های دینامیکی و استاتیکی استفاده می ‌شود. در صورتی که فونداسیون دکل مهاری به درستی اجرا نشود هنگام وزش شدید باد دچار واژگونی خواهد شد. در این دکل ‌ها حفظ تعادل و عدم واژگونی آن‌ها بیشتر بر عهده سیم‌ های مهاری است. در واقع این بخش فشار وارد شده از نقاط مختلف دکل و بار اضافی را به زمین منتقل می ‌کند. بنابراین می ‌توان گفت که اجرا و نصب دکل‌ های مهاری بسیار حساس بوده و نیاز به نیرو‌های متخصص دارد.

فونداسیون دکل مهاری

دکل‌های مهاری علاوه بر نصب روی زمین به طور گسترده در مناطق شلوغ شهری روی پشت بام ساختمان‌ها نیز نصب می شوند؛ اجرای فونداسیون دکل مهاری بر روی بام با نصب آن بر روی زمین متفاوت است و قواعد خاص خود را دارد.

 

فونداسیون دکل مهاری

فونداسیون دکل مهاری

فونداسیون دکل مهاری چیست؟

فونداسیون دکل دوربین که به آن شالوده دکل نیز گفته می ‌شود یک سازه بتنی است که دکل ‌های مهاری بر روی آن نصب می ‌شوند. مهم‌ترین عوامل برای پایداری دکل مهاری قطر و عمق فونداسیون شرایط زمینی و نوع خاک در محل نصب به شمار می ‌روند. برای طراحی این نوع فونداسیون لازم است ابتدا شرایط زمین را بررسی کرده سپس فونداسیون مناسب را با کمک نرم‌ افزار مخصوص طراحی کرد. اجرای این فونداسیون‌ ها باید با رعایت قوانین و مقررات کشوری و بین ‌المللی صورت گیرد. بخش قابل توجهی از کنترل دکل مهاری به سیم‌های مهار آن وابسته است و یکی از تفاوت‌های میان فونداسیون دکل مهاری با دکل خود ایستا این است که انجام فونداسیون باید برای پایه های مهاری نیز صورت گیرد.  فونداسیون پایه دکل نصب پایه‌های و عصایی های مهار همگی باید درست و اصولی انجام گیرد.

 

اجرای فونداسیون دکل مهاری

فونداسیون یک بخش جدا ‌نشدنی از دکل مهاری است زیرا برای اتصال به زمین نیاز به آن خواهد داشت. به طور کلی دو نوع فونداسیون مورد استفاده برای دکل مهاری وجود دارد. در طراحی و اجرای فونداسیون دکل مهاری عواملی همچون ارتفاع دکل کیفیت و نوع خاک منطقه و میزان بار وارد شده بر دکل تاثیرگذار هستند. در مرحله اول وضعیت خاک از نظر دانه بندی میزان مقاومت و تراکم مورد بررسی قرار می ‌گیرد. برای اجرای فونداسیون برای دکل ‌های زمینی لازم است چاله‌ هایی در زمین حفر شود. معمولا از آن برای اتصال دکل ‌های بلند بر روی زمین استفاده می‌ شود. اجرای فونداسیون بر روی پشت بام از جنس آهن بوده و با استفاده از بیس و پایه به پشت بام متصل می ‌شود. این نوع شامل یک سازه به شکل ‌ Y یا  H است که از تیر‌ آهن نبشی ساخته شده‌ اند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فونداسیون دکل مهاری" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فونداسیون دکل مهاری"، کلیک کنید.