اکسکو/خراسان رضوی همچنان پشهها در کمین افراد هستند و کارشناسان روشهایی را برای درمان و بهبود نیش پشه ارائه میکنند.
کارشناسان در مورد چگونگی جلوگیری از نیش پشه اظهار کردند: اولا، اگر قصد دارید بیرون از منزل بروید، بدانید که پشهها هنگام سحر و غروب بسیار فراوان هستند، بنابراین در این زمانها از کار در حیاط یا بیرون از منزل اجتناب کنید. اگر قصد بیرون رفتن دارید، لباسهای گشاد از جنس پارچههای سبک و آستینهای بلند و شلوار بپوشید. پوشیدن لباسهای روشن، ادکلن زدن یا عطر پشهها را به سمت شما جذب میکند.
اگر تمام این تلاشهای پیشگیری با شکست مواجه شد و پشه شما را نیش زد، استفاده از کمپرس سرد یا کیسه یخ برای کاهش تورم و خارش توصیه میشود، همچنین میتوانید لوسیون یا کرم هیدروکورتیزون بدون نسخه یا آنتیهیستامین را امتحان کنید. البته اگر واکنش جدی به نیش پشه نشان میدهید به یک مرکز مراقبت فوری یا اورژانس مراجعه کنید.
پشهها چه گروه خونی را دوست دارند؟
محققان آزمایشی را انجام دادند که در آن پشهها قادر بودند از گروههای خونی A، B، AB و O تغذیه کنند. پشهها تغذیهکننده نوع O را بیش از سایرین انتخاب کردند. البته این تحقیق از یافتههای تحقیق کلیدی دیگر در سال ۲۰۰۴ پشتیبانی کرد و نشان داد پشهها به افراد دارای گروه خونی O بسیار بیشتر از گروههای خونی دیگر نزدیک میشوند.
پشهها چه گروه خونی را دوست ندارند؟
در حالی که به نظر میرسد پشهها جذب گروههای خونی خاصی میشوند، هیچ گروهی وجود ندارد که پشهها کاملا از آن متنفر باشند یا از آن اجتناب کنند. با این حال، نتایج نشان میدهند که پشهها معمولا کمتر جذب افراد گروه خونی A میشوند، بهویژه زمانی که میتوانند افراد گروه O را انتخاب کنند. با این حال، قبل از اینکه افراد گروه خونی A با خیال راحت بیرون بروند و احساس کنند از حشرات در امان هستند، مهم است که توجه داشته باشند که گروه خونی، فقط یکی از موارد در جذابیت پشه است.
چه چیز دیگری برای پشهها جذاب است؟
وقتی نوبت به یافتن یک وعده غذایی میرسد، پشه ها در واقع عوامل متعددی از ژنهای شما گرفته تا رنگ لباس شما را در نظر میگیرند.
بوی بدن و عرق
پشهها به بوی بدن انسان، به ویژه ترکیباتی مانند اسید لاکتیک، آمونیاک و اسید اوریک که در عرق وجود دارند، بسیار حساس هستند. این بوها بهعنوان نشانههای شیمیایی عمل میکنند و به شدت تحت تاثیر رژیم غذایی، بهداشت، شرایط سلامت و ژنتیک فرد قرار میگیرند.
نفس
پشهها جذب دی اکسید کربنی (CO۲) میشوند که انسان هنگام تنفس بازدم میکند و میتواند آن را از فاصله قابل توجهی تشخیص دهد. این مورد به آنها کمک میکند تا میزبانهای انسانی را شناسایی کنند که برای آنها عالی هستند. بدانید که هر چه بیشتر نفس بکشیم، دی اکسید کربن بیشتری را به بیرون انتقال میدهیم.
محققان رفتار یک گونه پشه معمولی گرسنه را مورد مطالعه قرار دادند. محققان با دانستن اینکه پشهها جذب دیاکسید کربنی میشوند که انسان بازدم میکند، علاقه پشهها را به رنگهای خاص را نیز بررسی کردند.
به نظر میرسد پشهها با کمک بو، آنچه در نزدیکی آنها است، مانند میزبانی که نیش میزند، تشخیص میدهند. هنگامی که آنها ترکیبات خاصی مانند دی اکسید کربن را از نفس ما استشمام میکنند، آن رایحه چشم پشهها را تحریک میکند تا رنگهای خاص و سایر الگوهای بصری را که با میزبان بالقوه مرتبط است را اسکن کنند و به سمت آنها سر بزنند.
گرمای بدن
پشهها دارای اندامهای حساس به گرما به نام گیرندههای حرارتی هستند که به آنها اجازه میدهد تغییرات دما را تشخیص دهند. آنها جذب منابع گرما مانند گرمای ساطع شده توسط انسان و سایر حیوانات میشوند، همچنین به قسمتهایی از بدن که در آن گرما ساطع میشود، مانند سر، گردن و اندامها کشیده میشوند. این نواحی اغلب دمای سطح بالاتری دارند و آنها را به اهداف اصلی نیش پشه تبدیل میکند.
رنگ لباس
پشهها نیز جذب رنگهای خاصی ازجمله رنگهای تیره مانند مشکی و آبی سرمهای میشوند. نتایج تحقیقات نشان میدهد، رنگهایی که پشهها به سمت آن میروند قرمز، نارنجی، فیروزهای و مشکی هستند و رنگهایی که پشهها تمایل دارند نادیده بگیرند سبز، بنفش، آبی و سفید هستند.
به گفته محققان، در حالی که پوشیدن لباس با رنگهایی که پشهها جذب آن نمیشوند ممکن است به شما کمک کند از رادار آنان دور بمانید، اما انسانها با یک مشکل مهم روبرو هستند؛ به گفته محققان، پوست انسان، صرفنظر از رنگدانه کلی، تمایل دارد ظاهر قرمز/نارنجی قوی را به پشه ساطع کند و تا حدی به همین دلیل است که آنها به سمت ما کشیده میشوند.
بنابراین، اگر تابستان امسال زمانی را در خارج از منزل سپری میکنید، ممکن است ایده خوبی باشد که پوست در معرض دید را بپوشانید، مخصوصا با لباسهای سبز، بنفش، آبی یا سفید در محیط باز حضور یابید.
نیش پشه با ۲ واکنش همراه است؛ واکنش فوری که سریع شروع میشود و ساعتها طول میکشد و واکنش تاخیری که چند روز طول میکشد. وجود و شدت این واکنشها به پشه بستگی ندارد، بلکه به آشنایی سیستم ایمنی بدن شما با بزاق آن گونه خاص بستگی دارد.
به گزارش اکسکو، دکتر فرشید رضایی، مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درباره «ترویج استفاده از روشهای پیشگیری فردی و خودمراقبتی» اظهار کرد: خودمراقبتی، یکی از برنامههای قدیمی بهداشتی است که پله اول مشارکت اجتماعی محسوب میشود. تشویق مردم به استفاده از پشهبند، پوشیدن لباس آستین بلند و شلوار بلند و استفاده از دورکنندههای حشرات از اقدامات خودمراقبتی علیه پشه آئدس محسوب میشود. خودمراقبتی به صورت فردی و خانوادگی و ترویج این مولفه به عنوان مسئولیت اجتماعی، نقش مهمی در مبارزه با پشه آئدس دارد.
حمیدرضا قربانزاده،معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: تب دنگی نام یک بیماری ویروسی است که به آن تب دنگ، تب دانگ و تب استخوانشکن هم گفته میشود و از طریق نیش پشه آئدس به انسان منتقل میشود و انتقال آن از طریق انسان به انسان امکانپذیر نیست و علائم بیماری تب دنگی شامل تب بالا و افزایش درجه حرارت بدن، دردهای عضلانی و استخوانی، درد پشت حدقه چشم و ضعف در حوزه بینایی، حالت تهوع، اسهال و استفراغ است و در صورتی که فردی دچار این علائم میشود باید بلافاصله به پزشک مراجعه کند.
منابع: اکسکو/ سلامت
پایان خبر اکسکو
پشهها کمین کردند – اکسکو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پشهها کمین کردند – اکسکو" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پشهها کمین کردند – اکسکو"، کلیک کنید.