مونتاژ قالب تونل فرم

مونتاژ قالب تونل فرم از مهمترین مراحل پس از طراحی و تولید این قالب خاص به حساب می‌آید. در اکثر پروژه های انبوه سازی برای ساخت سازه هایی مستحکم در کمترین زمان ممکن از قالب تونلی فرم استفاده می‌شود ؛ این قالب اجرای همزمان سقف و دیوار های بتنی را به صورت سلولی فراهم می‌کند و به همین دلیل با سیستم موسوم به قالب تونلی شناخته می‌شود. اینکه عملکرد و کارایی هرچه بهتر قالب های تونلی در احداث سازه مسکونی یا صنعتی حاصل شود در گروی مونتاژ قالب تونلی فرم است که باید طبق نقش های معماری ارائه شده صورت بپذیرد. جالبه بدانید در این سیستم قالب بندی تنها در یک مرحله آن هم در ابتدای پروژه مونتاژ انجام می‌شود و برای اجرای همزمان سقف و دیوارها در طبقات بالاتر تنها جابجایی صورت می‌گیرد. در ادامه همراه ما باشید تا مفصل با بحث مونتاژ کردن قالب تونل فرم و نکات مهم آن آشنا شوید.

مونتاژ قالب تونل فرم

قالب تونل فرم چیست؟

قبل از اینکه به مونتاژ قالب تونل فرم و مراحل آن بپردازیم لازم است در ابتدا با معرفی و کاربرد تونل فرم آشنا شویم. این سیستم قالب بندی جزء قالب های خاص ساختمانی است که طی چند سال اخیر مورد توجه اکثر سازندگان و کارفرمایان قرار گرفته و امکان ساخته شدن سقف و دیوارهای سازه به شکل همزمان فراهم می‌کند. استحکام و مقاومت بالای ساختمان در برابر نیرو های وارده کاهش هزینه های اجرا افزایش سرعت ساخت و ساز و… از جمله مزایای مونتاژ قالب های تونلی و استفاده از آنها در پروژه های عمرانی است. مدت زمان ساختمان سازی با استفاده از این قالب در کوتاه ترین زمان ممکن و با حداقل هزینه امکانپذیر است.

روند کار هم به این شکل است که در همان ابتدای پروژه مراحل مونتاژ قالب تونل فرم گام به گام طبق نقشه های مهندسی توسط یک تیم حرفه‌ای مونتاژ پیش می‌رود؛ سپس عملیات بتن ریزی آغاز می‌شود و در یک مرحله فضا های خالی بین قالب‌ها پر می‌شود. پس از گذشت 24 ساعت و خشک شدن بتن عملیات قالب برداری صورت می‌گیرد بدون اینکه قطعات از حالت مونتاژ خارج شوند.

مونتاژ قالب تونلی فرم

همانطور که گفته شد یکی از مهمترین و حساس ترین عملیاتی که پس از طراحی و ساخت قالب‌ها و متعلقات در کارخانه تولیدی باید با دقت بالایی دنبال شود مونتاژ قالب تونل فرم در محل پروژه است که طبق نقشه های مهندسی ارائه شده انجام می‌شود. برای اینکه شاهد عملکرد و کارایی هرچه بهتر تونل فرم در هنگام احداث سازه باشیم تا حد زیادی به مراحل صحیح مونتاژ قالب تونلی وابسته است که در ادامه متن مفصل آن می‌پردازیم. از طرفی افزایش عمر مفید و کاهش خطا های ناشی از بتن ریزی از دیگر مزایای مونتاژ تونل فرم به شکل اصولی است که در نتیجه منجر به کاهش هزینه نهایی و زمان پروژه می‌شود. لازم به ذکر است مونتاژ قالب‌ها تنها در یک مرحله و آن هم در ابتدای پروژه صورت می‌گیرد و تا زمان پایان ساخت و ساز دیگر نیازی به مونتاژ مجدد وجود ندارد؛ در واقع در این سیستم با حذف شدن مونتاژه دوباره و تنها جابجایی قطعات به طبقات بالاتر روند کار به آسانی و در مدت زمان کمتری انجام می‌شود.

مراحل مونتاژ قالب تونل فرم

حتما براتون سوال پیش آمده که چگونه مونتاژ قالب تونل فرم صورت می‌گیرد؟ مونتاژ اولیه تنها یکبار آن هم در ابتدای ساخت پروژه مسکونی صنعتی اداری و… انجام شده و از آن پس فقط جابجایی لازم است. اگر موافق باشید گام به گام با نحوه انجام مونتاژ کردن قالب تونلی آشنا شویم:

  1. در گام اول از مراحل مونتاژ قالب تونل فرم قالب دیوار را بر روی زمین قرار می‌دهیم.
  2. در مرحله بعد نوبت به بستن ساپورت و چرخ به قالب دیوار می‌رسد.
  3. در این مرحله باید آداپتور با کمک سنتر یو (Center U) به قالب دیوار متصل شود (سنتر یو قطعه‌ای است که قالب تونلی را بدون ایجاد شکاف و درز جفت می‌کند).
  4. قالب دیوار و آداپتور متصل به آن باید با پیچ های همراستا کننده در یک راستا قرار بگیرند.
  5. در مرحله بعد مونتاژ قالب تونل فرم باید قالب سقف و آداپتور آن به قالب دیوار وصل شود.
  6. قالب دیواره با استفاده از جک سقفی به قالب سقف اتصال پیدا می‌کند.
  7. در این مرحله بک پنل نیم کانال (قالب پشتی) نصب شده و متعلقات مورد نیاز آن هم مثل چرخ بکدار پیچ رگلاژ سولجر زیر سقف ارتفاع قالب دیوار و… اتصال پیدا می‌کنند.
  8. زمانی که مونتاژ نیم کانال قرینه انجام شد نصب یک کانال آماده انجام می‌شود. (اتصال در نیم کانال توسط لاکر یا قفل کن صورت می‌گیرد)
  9. مونتاژ تراس‌ها و تخته کوبی فضای روی آنها؛ در واقع تراس‌ها وظیفه دارند فضای کافی را برای مونتاژ قالب تونل فرم بیرون کشیدن قالب و مهار بار های وارده به سقف بالایی را فراهم کنند.
  10. در گام آخر مراحل مونتاژ اولیه به پایان می‌رسد و قالب ها بر روی سقف جدید منتقل می‌شوند.

نحوه اجرای قالب تونل فرم بعد از مونتاژ

قالب تونلی فرم جزء سیستم های مدولار به حساب آمده که در اکثر پروژه های عمرانی مثل ساخت آپارتمان های مرتفع مسکونی صنعتی مراکز خرید بیمارستان‌ها هتل‌ها و… استفاده رایجی دارد. لازم به ذکر است این سیستم قالب بندی نسبت به دیگر قالب های فلزی بتن مثل لارج پنل از سرعت و کیفیت بیشتری برخوردار است. پس از اتمام مونتاژ قالب تونلی فرم نوبت به اجرای آن می‌رسد. در این سیستم قالب‌ها به گونه‌ای مونتاژ می‌شوند تا سازه‌ای تونلی و یکپارچه از جنس بتن ساخته شود. عملیات بتن ریزی در یک مرحله انجام شده و فضا های خالی را پر می‌کند؛ سپس با گذشت حداقل 24 ساعت و سفت شدن بتن قالب‌ها جداسازی می‌شوند. نکته مهم اینجاست قطعات مونتاژ شده بهم بدون اینکه از هم جدا شوند برای ساخت همزمان دیوار و سقف سازه به طبقات بالاتر انتقال داده می‌شوند.  سپس با تکرار قالب بندی سازه‌ای مستحکم و یکپارچه ساخته می‌شود.

هزینه مونتاژ قالب تونل فرم

هزینه مونتاژ کردن قالب تونلی فرم بخشی از هزینه نهایی اجرای این قالب در ساخت و ساز بوده که به عوامل متعددی وابسته است و نمی‌توان مبلغ دقیق و مشخصی برای آن تعیین کرد. برای مثال اینکه کدام شرکت جهت مونتاژ قالب تونل فرم و اجرای آن انتخاب شود یکی عوامل مهم در تعیین هزینه است؛ توصیه می‌شود در انتخاب شرکت مجری نهایت دقت خود را به خرج داده و از اعتبار و نمونه کار های انجام شده آن شرکت اطمینان حاصل کنید.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مونتاژ قالب تونل فرم" هستید؟ با کلیک بر روی تکنولوژی, کسب و کار ایرانی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مونتاژ قالب تونل فرم"، کلیک کنید.