قطر با دادن سفارش جدید برای چارتر ده ها کشتی جدید، به حمایت از برنامه های توسعه تولید گاز طبیعی مایع (ال ان جی) برخاسته تا نفوذ خود در بازار جهانی صادرات ال ان جی را تقویت کند.
به گزارش اکسکو، سال گذشته، آمریکا از قطر به عنوان بزرگترین صادرکننده ال ان جی در جهان پیشی گرفت، اما قطر برنامه توسعه عظیمی را در دست اجرا دارد تا ظرفیت صادرات خود را تا سال 2030، به میزان 85 درصد نسبت به سطح فعلی افزایش دهد.
در حالی که آمریکا در اوایل سال میلادی جاری، تصویب مجوزهای پروژه های جدید صادرات ال ان جی را متوقف کرد و ابهاماتی را درباره چشم انداز عرضه آمریکا از اواخر دهه 2020 به بعد ایجاد کرد، قطر در حال پیشبرد برنامه های توسعه ظرفیت تولید خود بوده و اکنون قراردادهای اجاره کشتی های جدید را امضا کرده که می تواند قطر را بار دیگر در اواخر دهه جاری، به بزرگترین کشور صادرکننده ال ان جی تبدیل کند.
شرکت «قطر انرژی» یکشنبه هفته جاری اعلام کرد که قراردادهای چارتر طولانی مدت با چهار مالک کشتی بین المللی برای بهره برداری از 19 کشتی جدیدحمل ال ان جی در اندازه متعارف، امضا کرده است.
بر اساس این قراردادها، این شرکت دولتی، شش کشتی شرکت های CMES LNG Carrier Investment و «شاندونگ مارین انرژی» چین و سه کشتی شرکت MISC Berhad مالزی را کرایه خواهد کرد. تمام کشتی های حمل ال ان جی، در شرکت «صنایع سنگین سامسونگ» در کره جنوبی ساخته می شوند.
چهار کشتی دیگر تحت اداره شرکت مشترک کاواساکی کایسن کایشا و هیوندای گلوویس در کره جنوبی ساخته شده اند. یک هفته قبل، شرکت «قطر انرژی»، در راستای برنامه توسعه ناوگان ال ان جی، توافقنامه هایی با شرکت حمل گاز قطر (نکیلات) برای اداره 25 کشتی ال ان جی در اندازه مرسوم، امضا کرده بود.
قرارداد اخیر، تعداد کشتی هایی که تحت توافق های چارت بلندمدت را به 104 کشتی می رساند که قطر برای صادرات ذخایر عظیم گاز خود، از آنها استفاده خواهد کرد.
قطر برنامه چارتر و فعالیت بلندمدت را در سال 2022 راه انداخت که از ظرفیت تولید در حال توسعه ال ان جی این کشور، پشتیبانی خواهد کرد و در زمینه توسعه ظرفیت ال ان جی، قطر وقت را تلف نکرده است.
این کشور اوایل امسال اعلام کرد یک پروژه توسعه ال ان جی دیگر را به دو پروژه فعلی خود اضافه می کند و قصد دارد مجموع ظرفیت صادرات ال ان جی را از سطوح فعلی، به میزان 85 درصد تا سال 2030 افزایش دهد. شرکت «قطر انرژی» اکنون پروژه «نورت فیلد وست» را پیش می برد.
پروژه «نورت فیلد وست»، به پروژه های فعلی «نورت فیلد ایست» و «نورت فیلد ساوت» اضافه می شود و این سه پروژه توسعه، ظرفیت تولید سالانه ال ان جی قطر را از 77 میلیون تن فعلی، به 142 میلیون تن پایان دهه جاری خواهند رساند.
سعد الکعبی، رییس شرکت «قطر انرژی» سال گذشته گفته بود 40 درصد از کل تولید جدید ال ان جی، تا سال 2029 که همه پروژه های ما به مرحله بهره برداری می رسند، وارد بازار خواهد شد. در آن زمان، پروژه «نورت فیلد وست» هنوز اعلام نشده بود.
به گفته تحلیلگران، با حجم بالاتر تولید و صادرات کم هزینه، قطر می تواند سهم بازار را از دو صادرکننده بزرگ دیگر شامل آمریکا و استرالیا بگیرد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، طبق برآورد شرکت وود مک کنزی، آمریکا در سال میلادی گذشته، به بزرگترین صادرکننده ال ان جی در جهان تبدیل شد و از قطر و استرالیا سبقت گرفت. با این حال، توقف بلندمدت همه پروژه های جدید ال ان جی آمریکا، روی نگاه خریداران تاثیر خواهد گذاشت.
پایان خبر اکسکو
قطر مهیای تسخیر بازار صادرات ال ان جی می شود
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "قطر مهیای تسخیر بازار صادرات ال ان جی می شود" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "قطر مهیای تسخیر بازار صادرات ال ان جی می شود"، کلیک کنید.