خوشمزه های مضر را با نوشابه نخورید!

خوشمزه‌های مضر را با نوشابه نخورید!

آفتاب نیوز :

آرزو کاوه یی  با بیان اینکه فست فودها گروهی از غذاها هستند که مشخصات خاصی دارند که متاسفانه اکثراً دارای ویژگی هایی به ضرر انسان است، اظهار کرد: معمولاً به علت قند و چربی بسیار زیاد، فست فودها کالری زیادی دارند و این امر سبب چاقی و اضافه وزن خواهد شد.

وی با اشاره بیماری فشارخون که به علت زیاد بودن سدیم و نمک بالای فست فودها در فرد ایجاد می شود، مطرح کرد: متاسفانه فست فودها فیبر بسیار کمی دارند در حالی که فیبر برای دستگاه مفید بوده و از چاقی و اضافه وزن پیشگیری می کند.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه فست فودها به نسبت غذاهای سنتی و خانگی حجم بیشتری دارند و این امر سبب می شود انرژی بیشتری به نسبت نیاز شخص دریافت شود، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه معمولاً فست فودها به علت کالری زیادی که دارند و در کنار نوشابه و سس مورد استفاده قرار می گیرند، سبب چاقی و اضافه وزن می شوند.

وی تصریح کرد: چهار ماده غذایی نمک، شکر، کافیین و چربی که در فست فودها مورد استفاده قرار می گیرد، باعث ترشح دوپامین شده و همین امر سبب خوشحالی و رضایت در فرد می شود؛ در واقع شخص بعد از خوردن فست فود لذت و رضایتی کسب می کند که این امر سبب افزایش تمایل استفاده از این نوع موادغذایی می شود.

کاوه یی با بیان اینکه استفاده بیش از اندازه از فست فودها سبب بیماری های گوارشی می شود، مطرح کرد: نوشابه ای که در کنار فست فود استفاده می شود به علت داشتن گاز، موجب تشدید بیماری گوارشی می شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف بیش از اندازه از فست فود موجب افزایش احتمال ابتلا به بیماری دیابت و کبد چرب به علت نبود فیبر و سبوس و زیاد بودن قند و کالری می شود، مشکلات قلبی- عروقی را از دیگر مضرات استفاده بیش از اندازه از فست فودها دانست و یادآور شد: به مرور کمبود مواد مغذی در بدن به علت افزایش بیش از اندازه فست فودها ایجاد می شود.

این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: مصرف بیش از اندازه فست فودها سبب می شود تا ذایقه افراد به شوری عادت کند و در دیگر وعده های غذایی خود نیز نمک بیشتری مصرف کنند و همین زیاده روی در مصرف نمک، فشارخون افراد را افزایش می دهد و در نتیجه زمینه ابتلا به امراض قلبی- عروقی را فراهم می آورد.

وی با بیان اینکه در غذاهای آماده و فست فودها اغلب کلسیم و املاح معدنی اندکی وجود دارد که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد، اظهار کرد: کمبود املاح در کودکان، رشد آنها را مختل می کند، از طرفی نوشابه ای مصرفی در کنار فست فود، سبب کمبود کلسیم می شود.

کاوه یی با اشاره به اینکه به علت آن که اغلب از مواد نگهدارنده در مواد اصلی فست فودها استفاده می شود، ویتامین C نمی تواند جذب بدن شود، گفت: برای جلوگیری از رشد کپک در سوسیس، کالباس و سایر مواد غذایی موجود در فست فودها، از مواد نگهدارنده و مواد افزودنی استفاده می شود که این امر موجب ایجاد حساسیت و ابتلا به انواع سرطان ها خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا فست فودی که در منزل تهیه و طبخ می شود نیز به اندازه فست فودهای رستورانی مضر است؟ خاطرنشان کرد: این امر بستگی به نوع مواد مصرفی در تهیه فست فود خانگی دارد؛ به عنوان مثال اگر از مواد گیاهی، نان سبوس دار، گوشت سفید، گوشت کبابی و سیب زمینی تنوری استفاده شود، مضرات کمتری خواهد داشت.

این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در پایان توصیه کرد: افراد بهتر است در کنار فست فودها از آبمیوه طبیعی، سالاد کاهو  و کلم، سبزیجات و … استفاده کنند.

خوشمزه های مضر را با نوشابه نخورید!

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خوشمزه های مضر را با نوشابه نخورید!" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خوشمزه های مضر را با نوشابه نخورید!"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه