نایب رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه با بیان اینکه راه اندازی کریدور شمال- جنوب از نان شب هم واجب تر است گفت که یکی از ظرفیت های همکاری مهم بین ایران و روسیه صادرات خدمات فنی و مهندسی است چرا که ایران ۶۰۰ هزار مهندس دارد که همه جوان و به طور متوسط در سن ۳۵ سال هستند اما خیلی از آن ها در حال مهاجرت هستند یا در مشاغل غیرتخصصی کار می کنند.
به گزارش اکسکو توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه روز جمعه در جریان سفر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری به روسیه از سوی روسای جمهور دو کشور به امضا رسید. معاهده مشارکت جامع راهبردی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدراتیو روسیه شامل ۴۷ ماده است که همه حوزه ها را دربرمی گیرد و برخی از مواد این معاهده اقتصادی است.
سرمایه گذای مشترک گذار به پرداخت های دوجانبه به ارزهای ملی سرمایه گذاری در مناطق آزاد توسعه کریدور بین المللی حمل و نقل شمال – جنوب و همکاری در حوزه نفت و گاز از جمله موضوعات اقتصادی است که در این معاهده دیده شده است.
در این رابطه روشنعلی یکتای قرابائی در گفت وگو با اکسکو با بیان اینکه روسیه و ایران هر دو با تحریم مواجه هستند اظهار کرد: ایران و روسیه از گذشته روابط تجاری خوبی داشتند و در حال حاضر هم این روابط در حال رشد است.
به گفته وی تا پیش از امضای تفاهم نامه اخیر دو کشور با موانعی از جمله تعرفه ها و برخی قوانین گمرکی مواجه بودند اما با این تفاهم نامه خیلی از موانع حذف شده و می توانیم روابط تجاری خود را گسترده کنیم.
نایب رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه با اشاره به اینکه ایران اخیرا هم عضو ناظر اوراسیا شده که به توسعه روابط تجاری با کشورهای عضو کمک می کند تصریح کرد: در حال حاضر ارز روبل به خوبی در سیستم تجاری ایران در گردش است و می تواند برای مقابله با تحریم ها بیشتر هم شود و گشایش های خوبی ایجاد کند.
یکتای قرابائی در پاسخ به سوالی درباره ظرفیت های همکاری تجاری دو کشور گفت: برای استفاده از ظرفیت های تجاری دو کشور باید به ریل دیگری برگردیم. ما دو ظرفیت همکاری با روسیه داریم که اولی مربوط به اقلیم است. چراکه اقلیم روسیه سرد و اقلیم ایران گرم است بنابراین برخی محصولاتی که در ایران تولید می شود مورد نیاز روسیه است که از کشورهای مختلف وارد می کند. از طرف دیگر هم ایران واردکننده نهاده های دامی غلات روغن چوب و غیره است.
به گفته وی ظرفیت دوم که مهم تر هم است صادرات خدمات فنی و مهندسی به روسیه است چرا که ایران ۶۰۰ هزار مهندس دارد که همه جوان و به طور متوسط در سن ۳۵ سال هستند اما خیلی از آن ها در حال مهاجرت هستند یا در مشاغل غیرتخصصی کار می کنند.
نایب رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه با بیان اینکه برای استفاده از ظرفیت صادرات خدمات فنی و مهندسی به روسیه و اوراسیا باید یک استراتژی مناسب از سوی نظام حاکم تهیه شود. با توجه به تغییر دولت ها بهتر است این اقدام از سوی نظام حاکم انجام شود تا برنامه ریزی بلند مدت صورت گیرد. در صورت تحقق این امر شهرک های صنعتی که در حال فعالیت با کمتر از ۳۰ درصد ظرفیت هستند رشد می کنند و هم از مهندسان به عنوان مهاجرانی که بین کشور مبدا و مقصد در رفت و آمد هستند استفاده می شود. ترکیه از این اقدام تجربه خوبی دارد و در آلمان فعالیت هایی در حوزه صادرات خدمات فنی مهندسی دارد. اگر پشتیبانی خوبی صورت گیرد ظرفیت بزرگی در حوزه خدمات فنی مهندسی و پزشکی برای فارغ التحصیلان ایجاد خواهد شد.
وی افزود: برای استفاده حداکثری از ظرفیت های تجاری دو کشور باید به جای تمرکز بر صادرات محصولات کشاورزی خام بر توسعه صادرات خدمات فنی مهندسی متمرکز شویم.
یکتای قرابائی در ادامه درباره تاثیر راه اندازی کریدور شمال – جنوب بر تجارت با روسیه تصریح کرد: ایران در راه اندازی کریدور شمال – جنوب تاخیر داشته است. ایران یک مزیت خاص دارد اما از آن فرصت ایجاد نکردیم و باید خیلی سریع به آن بپردازیم. راه اندازی کریدور شمال – جنوب از نان شب هم واجب تر است چرا که ایران را در متن تجارت بین الملل قرار می دهد و درآمدهای دیگری شامل درآمدهای ترانزیتی و صادرات مجدد برای کشور ایجاد خواهد کرد. بنابراین باید بیشتر و واقعی تر به این موضوع پرداخته شود.
پایان خبر اکسکو
تمرکز بر توسعه صادرات خدمات فنی – مهندسی/ راه اندازی کریدور شمال-جنوب واجب تر از نان شب است
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تمرکز بر توسعه صادرات خدمات فنی – مهندسی/ راه اندازی کریدور شمال-جنوب، واجب تر از نان شب است" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تمرکز بر توسعه صادرات خدمات فنی – مهندسی/ راه اندازی کریدور شمال-جنوب، واجب تر از نان شب است"، کلیک کنید.