در همایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» با حضور آیت الله حسینی بوشهری و حجت الاسلام والمسلمین نواب از 6تن از خادمان فرهنگی و بقیع پژوهان تجلیل به عمل آمد.
به گزارش اکسکو، درهمایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» که با حضور آیت الله حسینی بوشهری رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و حجج اسلام سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی امروز در قم برگزار شد از6 تن از خادمان فرهنگی و بقیع پژوهان تجلیل به عمل آمد.
اسامی این خادمان فرهنگی و بقیع پژوهان به شرح ذیل است:
حجت الاسلام والمسلمین محمدسعید نجاتی
ایشان به پاس فعالیت در واحد بقیع پژوهی پژوهشکده حج و زیارت، برگزاری پیش نشست ها و پیش همایش های ملی و بین المللی، تالیف مقالات علمی متعدد درباره بقیع و گردآوری کتاب «چکیده مقالات همایش جهانی بقیع، مدفن امامان و اصحاب» مورد تجلیل قرار گرفت.
احمد خامه یار
وی به واسطه فعالیت در زمینه بقیع پژوهی و تالیف کتاب های گرانسنگ «بهشت بقیع» و «بقیع در آینه ی نگاره های هنری» جزو خادمان فرهنگی بقیع انتخاب شده است.
حجت الاسلام والمسلمین عمار ابوطالبی
ایشان به خاطر فعالیت در زمینه بقیع پژوهی و تالیف کتاب گرانسنگ «حرم بقیع در فرهنگ و تمدن مسلمانان» مورد تجلیل قرار گرفت.
مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ محمدصادق نجمی
آن مرحوم کتاب گرانسنگ «تاریخ حرم ایمه ی بقیع و آثار دیگر در مدینه منوره» را قلم زدند و از این رو جزو خادمان فرهنگی بقیع به شمار می روند.
حجت الاسلام والمسلمین شیخ محمدامین پورامینی
وی مولف کتاب ارزشمند «بقیع الغرقد» هستند و از این رو مورد تجلیل قرار گرفتند.
حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عسکر
ایشان در زمینه ی بقیع پژوهی و تالیف کتاب با ارزش «غربت بقیع» و «تخریب و بازسازی بقیع به روایت اسناد» مورد تجلیل قرار گرفت.
همچنین در این همایش گزارش مختصری از کارگاه های همایش «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» ارایه شد.
در ابتدا حجت الاسلام والمسلمین سعید نجاتی -نویسنده و پژوهشگر دینی- به ارایه گزارش کوتاهی از کارگاه تخصصی مطالعات سیاسی اجتماعی پرداخت.
وی با بیان اینکه دراین کارگاه، 5 مقاله ارایه شد، اظهار کرد: در این مقالات به موضوعاتی چون؛ مدح اهل بیت(ع)، جایگاه قدسی ایمه به خصوص ایمه بقیع، جایگاه مودت فی القربی در کتاب و سنت همچنین ابعاد دینی و روان شناختی زیارت بقیع، اهتمام صوفیان به زیارت بقیع، زیارت بقیع؛ مطالعه عملکرد کشور عربستان در پرتو نظام بین المللی حقوق بشر و پرداخته شد.
این پژوهشگر دینی با بیان اینکه نوشتن در مورد بقیع کار دشواری است و 60 سال زمان برده است تا ما ادبیات بقیع پژوهی را در فضای علمی حوزه و دانشگاه ترویج کنیم، تصریح کرد: مطالعات بقیع باید به عنوان گرایش مستقل علمی ارایه شود؛ البته اولین مشکل در این مسیر کمبود سند است که ما تلاش کردیم تا از وزارت امور خارجه، مجلس شورای اسلامی، آستان قدس رضوی و … اسناد لازم را گردآوری کنیم که پایه ای برای پژوهش های بعدی قرار گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین حمیدرضا مطهری -عضو هییت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی- هم در ادامه به گزارش کارگاه مطالعات معاصر بقیع پرداخت و گفت: در این کارگاه موضوعاتی همچون؛ بازپژوهی انعکاس تخریب بقیع در عراق و ایران، نقش جنبش خلافت هندوستان در تحولات حجاز و تخریب دوم بقیع، انتقال و نصب ضریح فولادی حرم ایمه بقیع در دوران قاجار به روایت اسناد و درآمدی بر دیدگاه مردم اندونزی در مورد جایگاه شریف بقیع در اندیشه اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
مطهری اضافه کرد: در این کارگاه همچنین تاکید شد که اکثریت مردم اندونزی با اینکه اهل سنت هستند اهتمام ویژهای به زیارت اهل قبور به صورت عام دارند لذا اهتمام خاصی هم به زیارت بقیع در بین آنان وجود دارد.
همچنین ارایه گزارش کارگاه مطالعات دینی، کارگاه مطالعات بین الملل بقیع، کارگاه شخصیت شناسی مدفونان بقیع و کارگاه مطالعات تاریخی تمدنی بقیع از دیگر برنامه های این همایش بود.
گفتنی است، چهارشنبه 29 فروردین ماه نیز در دو نوبت صبح و عصر، 6 کارگاه همایش جهانی بقیع با حضور صاحبنظران حوزه و دانشگاه برگزار شده بود.
همایش جهانی بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب امروز با حضور آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری؛ رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه، حجت الاسلام و المسلمین عبدالفتاح نواب؛ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسگر؛ تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) و برخی شخصیت های دیگر برگزار شد.
پایان خبر اکسکو
تجلیل از6 تن از خادمان فرهنگی و بقیع پژوهان
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تجلیل از6 تن از خادمان فرهنگی و بقیع پژوهان" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تجلیل از6 تن از خادمان فرهنگی و بقیع پژوهان"، کلیک کنید.