به گزارش اکسکو، اخیرا یک زنجیره از ابرهای عجیب در شمال غربی مجمع الجزایر «فلوریدا کیز»(Florida Keys) شبیه به یک چتر دریایی غول پیکر شناور یا شاید یک بشقاب پرنده دیده شد.
به نقل از اکسکو، یکی از اینفلوینسرهای «تیک تاک»(TikTok) ویدیویی را از این ابرها پست کرد که در پس زمینه آن، موسیقی فیلم ترسناک «چیزهای عجیب»(Stranger Things) شنیده می شود اما علت آن در واقعیت، یک شیء پرنده شناخته شده بود. عامل شکل گیری این ابرها، هواپیما بود.
براساس گزارش ناسا، ابرهای موسوم به «ابرهای کاووم»(Cavum clouds) که ماهواره «ترا»(Terra) اواخر ژانویه امسال از آنها تصویربرداری کرد، آن قدر عجیب هستند که مردم گاهی آنها را نشانه ای از وجود بشقاب های پرنده می دانند.
منشا واقعی ابرهای کاووم تقریبا 70 سال برای دانشمندان ناشناخته مانده بود؛ تا اینکه سرانجام هواشناسان در سال 2010 به این موضوع پی بردند. آنها دریافتند این شکل های عجیب زمانی ایجاد می شوند که هواپیما از میان «ابرهای آلتوکومولوس»(Altocumulus cloud) پرواز می کند. ابرهای آلتوکومولوس، یک مجموعه از ابرهای کوچک هستند که بین 7000 تا 23 هزار فوت بالای سطح زمین تشکیل می شوند.
دانشمندان «سازمان دانشگاهی پژوهش های جوی»(UCAR) که مدیریت مرکز پژوهش های جوی «بنیاد ملی علوم آمریکا»(NSF) را بر عهده دارد، سرپرستی پژوهش های سال 2010 و 2011 را بر عهده داشتند که معمای ابرهای کاووم را حل کردند.
گروه سازمان دانشگاهی پژوهش های جوی دریافتند که ابرهای آلتوکومولوس در ارتفاع متوسط، از بخار آب غیرمعمول خالصی تشکیل شده اند که فوق العاده خنک است؛ به این معنی که با وجود دمای سرد این قطرات شناور به یخ تبدیل نشده است اما زمانی که بال های هواپیما یا حرکت ملخ های آن فشار اطراف این قطرات را تغییر می دهند، فرآیندی به نام «انبساط آدیاباتیک»(Adiabatic process) در هوا رخ می دهد و شرایط حساسی که بخار را مایع نگه می دارد، از بین می برد.
«آدام ویلند»(Adam Voiland) پژوهشگر «رصدخانه زمین» ناسا نوشت: بلورهای یخ دوباره بلورهای یخ بیشتری را تولید می کنند زیرا قطرات مایع همچنان به یخ زدن ادامه می دهند. بلورهای یخ در نهایت به اندازه ای سنگین می شوند که از آسمان سقوط می کنند و یک فضای خالی را در لایه ابر باقی می گذارند.
سازمان دانشگاهی پژوهش های جوی دریافت که خنک سازی آدیاباتیک ناشی از این تغییرات فشار و حجم، به طور موثر بخار آب فوق سردشده را تا 36 درجه فارنهایت دیگر پایین می آورد و یک هسته یخی همگن را ایجاد می کند.
اگرچه این بلورهای یخ تازه تشکیل شده اغلب فرومی ریزند و سوراخ هایی را به جا می گذارند اما گاهی اوقات این طور نیست. ویلند خاطرنشان کرد: بلورهای یخ در حال سقوط اغلب در مرکز سوراخ ها مانند دنباله های باران دیده می شوند که هرگز به زمین نمی رسند و «میلابی» یا «ویرگا»(Virga) نامیده می شوند.
پژوهش سازمان دانشگاهی پژوهش های جوی، داده های ترکیبی را از پروازهای هواپیما، مشاهدات ماهواره ای و مدل های آب وهوایی برای ایجاد یک نظریه قوی از این فرآیند ارایه می دهد.
دانشمندان این سازمان توانستند نشان دهند که زاویه عبور هواپیما از میان ابرهای آلتوکومولوس، ویژگی های سوراخ سوراخ ابرهای کاووم را تغییر داده است. وقتی هواپیماها با یک زاویه تند از آن عبور کردند، ابرهای کاووم کوچک تر و دایره ای بیشتری تولید شدند اما اگر هواپیما با یک زاویه تدریجی و کم عمق از میان ابر عبور کند، به جای آن ابرهای کاووم با دنباله های طولانی تر ویرگا تولید می شوند.
حتی با وجود حل شدن این معمای هوایی، باز هم بسیاری از افراد با دیدن حفره های غیر عادی و شکاف های آبی رنگ تشکیل ابر کاووم شگفت زده می شوند.
5858
افشای راز بشقاب پرنده های جنجالی آمریکا / عکس
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "افشای راز بشقاب پرنده های جنجالی آمریکا / عکس" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "افشای راز بشقاب پرنده های جنجالی آمریکا / عکس"، کلیک کنید.